Vacature:

Inleiding

De gebouwgebonden installatietechniek is o.a. door de doelstellingen van het klimaatakkoord, de energietransitie en digitalisering van technieken sterk in beweging.

Hierdoor is de adviseur gebouwgebonden installaties nog meer de strategische partner geworden in relevante maatschappelijk noodzakelijke onderwerpen.  Voor Arcadis zoekt Nikkel at Work een Adviseur / Teamleider Gebouwgebonden Installaties die zal komen te werken in de Adviesgroep Sustainable Building Services & Physics.

Met deze speciale adviesgroep realiseert Arcadis samen met haar klanten oplossingen waarbij invulling wordt gegeven op aan vraagstellingen over energietransitie, klimaat en digitalisering, binnen het domein van de installatietechniek in de gebouwde omgeving. Dit gebeurt bijvoorbeeld aan de hand van het opstellen van strategische adviezen met betrekking tot doelstellingen voor gezonde gebouwen, CO2-reductie, het ontwerp van duurzame gasloze gebouwen die bijdragen aan de totstandkoming van de energietransitie, het ontwerpen van WKO- en PV-installaties, smart building oplossingen etc.

Naast veel kennis over installatietechniek onderscheidt de Adviesgroep Sustainable Building Services & Physics zich door uitgebreide kennis en expertise op het gebied van integrale duurzaamheid, energietransitie, bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Voor een significant deel van haar projecten werkt deze Adviesgroep in meer of mindere mate samen met andere adviesgroepen uit de Arcadis Marktgroep Real Estate Design & Consultancy, zoals projectmanagement, bouwkunde, constructies en proces design & engineering.  Ook wordt uiteraard veel samengewerkt met de overige markt- en adviesgroepen binnen Arcadis.

Over de functie Adviseur / Teamleider

De functie van Adviseur / Teamleider betreft een dubbelrol: als Adviseur installaties draag je zelfstandig de verantwoordelijkheid voor uitdagende, complexe en innoverende vraagstukken en projecten.  Anderzijds geef je leiding aan één van twee teams op het kantoor van Arcadis in Rotterdam. Je krijgt veel vrijheid, verantwoordelijkheid, bevoegdheid maar ook ondersteuning om de rol van Adviseur en Teamleider op niveau uit te kunnen oefenen. Het totale team in Rotterdam bestaat uit ongeveer 35 professionals en werkt veelzijdig met veel ervaring aan boord.  De totale adviesgroep Sustainable Building Services & Physics omvat zo’n 50 personen, werkzaam vanuit kantoren in Den Bosch en Maastricht. De Adviseur / Teamleider die we zoeken voor Arcadis stimuleert, samen met het hoofd van de Adviesgroep en de andere Teamleiders, de ontwikkeling en de groei van de collega’s binnen de Adviesgroep.  Je bent als Teamleider verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele aansturing van je team en houdt zicht op de kwaliteit. De nieuwe Teamleider vormt samen met 3 andere Teamleiders en het hoofd van de Adviesgroep het management team van de Adviesgroep.

Je komt te werken in een enthousiaste hechte groep collega’s, zoals gezegd binnen de multidisciplinaire adviesgroep Sustainable Building Services & Physics.  De projecten van deze Adviesgroep hebben een multidisciplinair karakter, en zijn zowel nationaal als internationaal. Het delen van kennis en samenwerken met verschillende disciplines en advies- en marktgroepen binnen Arcadis is daarbij essentieel om voor klanten de meest doordachte, hoogwaardige en strategisch duurzame oplossing te realiseren, aansluitend bij de strategie van Arcadis:  ‘Creating a sustainable future’.

Een aantal voorbeelden van projecten waar de Adviesgroep Sustainable Building Services & Physics bij betrokken is:

Wat zoeken we voor deze vacature?

Nikkel at Work zoekt een zelfstandig werkende Adviseur / Teamleider die voldoende relevante ervaring heeft en in staat is creatieve oplossingen en processen te bedenken, waarin hij/zij de klant meeneemt naar de eindstreep van een project. Hierbij komen vier karaktertrekken goed van pas:

 1. Verbinder: Je legt onderlinge verbanden, brengt partijen samen en creëert draagvlak.
 2. Leider: Je neemt het voortouw, geeft inzichten en mensen de ruimte zich te ontwikkelen en ondersteunt hierbij.
 3. Organisator: Je zet projecten op en coördineert de uitvoering hiervan.
 4. Initiator: Je onderneemt, ziet kansen, toont eigenaarschap en start nieuwe initiatieven.

Het ideale profiel van de nieuwe Adviseur / Teamleider ziet er als volgt uit:

 • Beschikt over HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Heeft minimaal 15 jaar werkervaring (idealiter in advisering) op het gebied van gebouwgebonden technische installaties;
 • Is intrinsiek gemotiveerd om te werken aan de verduurzaming van gebouwgebonden installaties;
 • Is in staat om medewerkers te coachen, te motiveren en te begeleiden in hun ontwikkeling;
 • Heeft oog voor omgevingssensitiviteit;
 • Beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Weet teamgeest op te bouwen;
 • Komt met passende adequate en innovatieve oplossingen, ook als deze niet voor de hand liggen;
 • Heeft affiniteit met projectbewaking vanuit een beoogd resultaat en onderliggend projectplan;
 • Is in staat tactisch, daadkrachtig te handelen, afwijkingen te signaleren en initieert waar nodig corrigerende acties;
 • Is goed op de hoogte van de installatietechnische Nederlandse wet- en regelgeving;
 • Beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Over Arcadis

Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. ‘Improving quality of Life’ is wat Arcadis onderling verbindt en inspireert. Arcadianen kijken vanuit verschillende perspectieven, bouwen duurzame relaties op en geven zo de toekomst vorm. Zo gaat Arcadis de uitdaging aan om onze wereld te verbeteren.

Arcadis’ bedrijfscultuur geeft jou de kans om je eigen carrière vorm te geven. Samen met klanten werk jij aan uitzonderlijke en duurzame projecten. Denk hierbij aan digitaal ontwerp, consultancy, engineering en project- en managementdiensten in de gebouwde en in de natuurlijke omgeving. Ook heb je de mogelijkheid om samen te werken met verschillende disciplines zowel binnen je Markt- en Adviesgroep als binnen geheel Arcadis.

Daarnaast ontplooit Arcadis veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.

De nieuwe Adviseur / Teamleider krijgt volop ruimte voor vernieuwende ideeën en goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden en een resultaat afhankelijke winstuitkering.

Spreekt dit je aan en word je nog ‘duurzamer’ door deze vacature?  Neem dan contact op met Sam Abbing van Nikkel at Work, via + 31 6 3036 8851 of sam@nikkelatwork.nl.

Interesse?

Vul je gegevens in onderaan de vacature.

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met Sam Abbing (06-3036 8851).