Wat ga je doen?
Als Shift Leader speel je een onmisbare rol in het productieproces van Evers Specials. Je bent een leider en organisator voor de dagelijkse gang van zaken binnen de productie waarbij je natuurlijk primair het team productiemedewerkers aanstuurt. Je focust je op het adequaat en efficiënt laten verlopen van de productiewerkzaamheden en het naleven en handhaven van veiligheidsregels en interne afspraken. Hierbij ben jij degene die steeds scherp is op kwaliteit en voedselveiligheid.
In je dagelijkse werk weet je goed in te spelen op prioriteiten en weet je ook onder druk toe te werken naar het beste resultaat. Je weet hierbij leiding te geven aan een flinke groep medewerkers die je meeneemt in jouw ambitie om het productiewerk zo goed mogelijk te doen. Je weet van aanpakken en bent niet het type om dingen voor je uit of van je af te schuiven. Op de werkvloer durf je de nodige dagelijkse beslissingen te nemen maar je praat en denkt ook graag mee over bedrijfskritieke en strategische beslispunten. Als een echte people manager weet jij hoe je je collega’s (als individu en in teamverband) kan motiveren, ontwikkelen en aan kan sturen om gezamenlijk doelen te behalen.
Als Shift Leader ben je in het kader van voedselveiligheid leidend bij het frequent uitvoeren van controles op kritieke punten in het productieproces en het product (‘CCP’s’), zoals temperatuur na vacuümkoeling en de gewenste afwezigheid van vreemde voorwerpen of stoffen in de geproduceerde taugé. Ook ben je lid van het interne Food Defense Team en zit je in het team dat zich binnen Evers bezighoudt met het toepassen en handhaven van HACCP voorschriften.
Meer in detail ben je in de dagelijkse operatie vooral actief op het vlak van:
- Het instrueren en aansturen van de productieploeg, inclusief het opstellen en beheren van de personele planning;
- Het toezien op naleving van de bedrijfshygiëneregels, werkinstructies, ARBO voorschriften en overige procedures;
- Het uitvoeren van kwaliteitscontroles tijdens de productie;
- Het traceren en blokkeren van ongeschikte of beschadigde verpakkingsmaterialen en etiketten;
- Het tegenhouden van eventueel afgekeurde partijen taugé;
- Het controleren en vrijgeven van de productie na incidenten, zoals bij reparaties of glasbreuk;
- Het organiseren van het laden en lossen van grondstoffen, fust, taugé en overige materialen en coördinatie bij het inzetten van cellen en het oogsten van taugé;
- Organiseren van schoonmaakwerkzaamheden.
Wat hebben we jou te bieden?
- Prima arbeidsvoorwaarden, zoals een goed salaris, een reiskostenvergoeding en pensioenregeling, een en ander volgens de Glastuinbouw CAO;
- 25 vakantiedagen per jaar;
- Een afwisselende en uitdagende functie met veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën, waarbij je gaat samenwerken met een betrokken team en aan een goede sfeer;
- De mogelijkheid om te leren, jezelf verder te blijven ontwikkelen en door te groeien. Jouw inzet en ambitie zijn hierbij richtinggevend. Daarnaast biedt Evers Specials de mogelijkheid om extern aanvullende cursussen en opleidingen te volgen;
- Omdat je goed bereikbaar moet zijn en op locatie moet kunnen werken krijg je de beschikking over een telefoon van de zaak en een laptop.
Wat zoeken we?
- Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als voorman of shift-/teamleider in de voedingsmiddelenbranche, bij voorkeur in een productie- of verwerkingsomgeving. Hierbij ben je gewend aan het aansturen van teams tot 25 personen;
- Je hebt ervaring met ‘continuous improvement’ en bent kien op het maken van efficiëntieslagen;
- Je hebt ervaring met het voeren en vastleggen van functionerings-en eindejaarsgesprekken;
- Je hebt ervaring met IT-systemen en bent technisch leergierig aangelegd;
- Je hebt oog voor detail en weet hoe je processen en procedures nauwkeurig moet opvolgen;
- Je houdt van de dynamiek die hoort bij een foodproductie omgeving waarin zeven dagen per week vers product wordt geproduceerd en je wordt graag uitgedaagd om -waar nodig- met vindingrijke en doordachte oplossingen te komen;
- Je bent gemiddeld 38 uur per week beschikbaar en vindt het niet erg om te werken in wisselende ploegendiensten. Ook ben je woonachtig in de regio Nijmegen-Arnhem;
- Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en Engels;
- Je hebt een proactieve en positieve houding en verantwoordelijkheidsgevoel. Verder heb je geen bezwaar tegen werken onder afwisselende omstandigheden en temperaturen.
Over Evers Specials
Evers Specials is de grootste taugéspecialist van Europa. Iedere week kweekt, oogst en verpakt Evers Specials minimaal 500 ton taugé, met een achterliggende vraag die steeds groter wordt. Dit komt zeker ook door de voordelen van taugé: door in een innovatieve productieomgeving te werken ontstaat op een duurzame manier voedsel dat vers en gezond is, bijdraagt aan een betere leefomgeving en daarmee een prima alternatief vormt voor traditionele voedingsmiddelen. Denk dan niet alleen aan groenten maar ook aan eiwitrijk voedsel.
De taugé die Evers Specials produceert wordt in diverse verpakkingsvormen geleverd aan retailklanten, industrie en foodservice bedrijven in een straal van 800 kilometer rondom Nijmegen. Naast taugé wordt bij Evers Specials ook hard gewerkt aan de ontwikkeling en productie van andere kiemgroenten, zoals alfalfa, radijskiemen en erwt asperges. Bij Evers Specials willen we de internationale markt voor taugé en andere kiemgroenten dan ook continu blijven vernieuwen, verbeteren en vergroten, en dit geldt dan natuurlijk ook voor onszelf! Dit resulteert in een uitdagende werkomgeving waarin ruim 100 medewerkers met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid werken aan een product waar je trots op kunt zijn.
Ben jij klaar voor deze leuke en uitdagende rol in ons groeiende bedrijf? Solliciteer dan snel en kom je bijdrage leveren aan de productie van gezond en duurzaam voedsel! Mocht je naar aanleiding van deze vacature vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze externe recruiter Sam Abbing van Nikkel at Work, via + 31 6 3036 8851.
Interesse?
Vul je gegevens in onderaan de vacature.
Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen met Sam Abbing (06-3036 8851).